RSS

Створити електронну карту? Це ж просто!

16 Чер

Нові технології сьогодні дозволяють зробити набагато більше за самий короткий проміжок часу. Щоб підвищити свій професійний рівень та дізнатись про щось нове і цікаве та використати у своїй професійній діяльності і не тільки, не потрібно кудись йти, їхати, летіти 🙂 Достатньо просто підключитись і прослухати вебінар на тему, яка найбільш цікавить і все – ви профі.

Проведення вебінарів для нашого відділу вже справа буденна, але буквально вчора під час планового проведення вебінару для працівників бібліотек області “Створення онлайн карти за допомогою MapBox” ми зустріли перешкоду.

33

Джерело: http://bit.ly/1Leo3Bs

Для проведення вебінарів ми завжди використовували Microsoft Lync (Програмна система уніфікованих комунікацій для контролю статусу, IM, голосового і відео зв’язку, конференц-зв’язку (SIP), веб-конференцій. Доступна в якості онлайн сервісу в складі Office 365) і, в принципі, не мали значних проблем. Але, зовсім нещодавно програма змінила свій стиль і стала своєрідною “сумішшю” Lync та Skype. І все б нічого, але підключення до вебінару триває буквально декілька секунд і потрібно знову перепідключатись. Правда чат працює відмінно 🙂

Тому, потрібно було рятувати ситуацію і шукати альтернативу. Нам і нашим ІТ спеціалістам спала на думку лише одна програма  – ooVoo (публічний сервіс для організації відеоконференцій та миттєвого обміну повідомленнями в Інтернет), яка використовувалась в роботі і раніше. Проте, має вона один недолік – підключення до відеозв’язку можливе лише для 12 осіб і не більше.

Одна голова добре, а дві краще 🙂 як кажуть, тому вирішили провести вебінар одразу з двох аккаунтів даного месенджера, щоб було можливе підключення більшої кількості слухачів. Вебінар провели у два комп’ютера і у дві руки 🙂 Дякуємо нашим колегам, що в короткий час змогли зареєструватись у ooVoo і взяти участь у вебінарі!

 Учасників вебінару було ознайомлено з сервісами для створення та публікації власних електронних карт або схем в мережі Інтернет.

Під час вебінару в практичному режимі було створено онлайн карти з допомогою картографічних сервісів  MapBox та Google Maps та нанесення на них інформації. Було здійснено аналіз цих двох сервісів щодо зручності та легкості у використанні.

4e27b872c410070c798815321dcb2b8cПо завершенні вебінару учасники отримали завдання – створити карту та відмітити на ній культурні місця свого регіону ( в тому числі і бібліотек), а також, організацій, розташованих в межах району/міста, які надають населенню послуги електронного урядування.

Вчора проведено вебінар, а сьогодні вже є результат. Свої карти створили Старокостянтинівська ЦРБ та Кам’янець-Подільська ЦРБ . Вітаємо!

 Слідуючий вебінар проводитиметься вже використовуючи Google+ Hangouts. Колеги коментуйте хто знає ще якісь сервіси для проведення онлайн конференцій, які не мають суттєвих обмежень в кількості учасників!

І пам’ятаймо: ми – бібліотекарі і ми дійсно можемо все! А опановувати нові ресурси і сервіси не так вже і складно. Правда?

IMG_4657IMG_4665IMG_4655

 

Позначки: , , , , ,

Напишіть свій відгук тут